Schouderpijn

Blijf niet rondlopen met deze vervelende klacht
Bel mij terug Whatsapp 071 528 17 48

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 08.30 – 21.30 en in het weekend geopend!

Binnen 24 uur een diagnose!

Vind ons in Leiden op de Bachstraat & Dobbedreef

1 op de 5 mensen heeft schouderpijn

De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten is een bekende uitspraak en eigenlijk zou het woordje ‘sterkste’ weggelaten kunnen worden. Je schouders zijn een belangrijk gewricht. Alle bewegingen die met je armen maakt moeten uiteindelijk aangestuurd worden door je schouders. Als je tilt dan krijgen je schouders het zwaar te voorduren, maar ook draaien, strekken en andere bewegingen zijn afhankelijk van sterke schouders. De meeste mensen die schouderpijn hebben ervaren het als zeer ernstig en zijn bang dat het niet meer goed gaat komen. Een behandeling uitstellen of met pijnstillers de pijn proberen onder controle te krijgen is echter geen goede oplossing. Maak je geen zorgen, want schouderpijn is goed te behandelen en de pijn is juist een ‘waarschuwing’ van het lichaam dat je er iets aan moet laten doen.

Onze kwaliteit

N

Alle specialisaties en behandelingen

N

Fysiotherapie aan huis

N

HKZ-gecertificeerd

N

BIG - CKR - KNGF geregistreerd

N

Rijncoepel - regionaal samenwerkingsverband

N

Fitness met professionele begeleiding

N

Gratis parkeren op alle locaties

De oorzaak van schouderpijn

Schouderpijn draait om controle. Je spieren zijn bekneld geraakt of werken niet meer, zoals ze zouden moeten. Of je schoudergewricht is uit balans geraakt. In de meeste gevallen is schouderpijn een combinatie van verschillende klachten die je hersenen verwerken tot flinke pijn in de schouders. De alarmbel is waarschijnlijk al veel eerder afgegaan, maar nu moet er echt iets gedaan worden!

Gun jezelf tijd om te herstellen

In de eerste plaats moet je je schouders tijd gunnen en niet te veel belasten. Daarna is het belangrijk dat we de spieren van je schouders weer krachtig maken en dat het gewricht weer terug in balans komt. In de meeste gevallen zijn de spieren die de bewegingen van je schouder en armen controleren verzwakt. De behandeling richt zich met name op een duurzaam herstel van die spieren. Je gaat oefeningen doen om je spieren weer soepel te krijgen en we halen de knopen en verklevingen uit je spieren. Daarna is het tijd om de spieren met krachttraining weer op orde te krijgen, zodat ze opnieuw de zware alledaagse lasten kunnen dragen.

Neem vandaag contact op om te starten met je schouderpijn behandeling

De eerste stap naar pijnloze schouders is het maken van een eerste afspraak. We stellen samen een diagnose op en gaan aan de slag met een persoonlijk behandelprogramma. Naast het verhelpen van je klachten werken we bovendien aan preventie van nieuwe klachten. Je zult tijdens de behandeling al merken dat de pijn weg gaat en dat je meer kracht krijgt in je schouders.

Veel voorkomende klachten

  • Zeurende pijn in de schouder(s)
  • Stekende pijn in de schouder(s)
  • Moeite met het bewegen van je armen
  • Moeite met het bewegen van je schouders

Contracten met alle verzekeraars

Wat onze klanten zeggen

Jeroen heeft me op een fijne manier geholpen met mijn klachten om te gaan, na een aantal behandelingen voelde ik me een stuk beter!" - Edward

Bekijk alle referenties