Psychosomatische fysiotherapie

Breng lichaam en geest terug in balans
Bel mij terug Whatsapp 071 528 17 48

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 08.30 – 21.30 en in het weekend geopend!

Binnen 24 uur een diagnose!

Vind ons in Leiden op de Bachstraat & Dobbedreef

Psychosomatische fysiotherapie in Leiden

Jij kent je lichaam als geen ander en weet wat je voelt! Een goede diagnose van de oorzaak is het halve werk om je weer lekker in je lijf te laten voelen. Een effectieve fysiotherapie behandeling begint bij het stellen van de juiste diagnose. Wij kiezen de fysiotherapeut die het beste bij jou past om te achterhalen wat de oorzaak van je klachten is. Samen ga je aan de slag voor een duurzaam herstel.

Cordes Fysiotherapie & Fitness biedt begeleiding voor het gehele traject van preventie, genezing en nazorg. Ons team doet er alles aan om te zorgen voor de professionaliteit en persoonlijke aandacht die nodig zijn om je klachten zo snel en goed mogelijk te verhelpen, zodat jij je weer lekker in je lijf komt. Wij kiezen bewust ervoor deze specialisatie niet te registreren in het KRF omdat elke vorm van fysiotherapie zich richt op de psyche en het lichaam. Het loskoppelen ervan is in onze visie niet mogelijk.

Onze kwaliteit

N

Alle specialisaties en behandelingen

N

Fysiotherapie aan huis

N

HKZ-gecertificeerd

N

BIG - CKR - KNGF geregistreerd

N

Rijncoepel - regionaal samenwerkingsverband

N

Fitness met professionele begeleiding

N

Gratis parkeren op alle locaties

Wat zijn de klachten?

Klachten als buikbpijn uiten zich lichamelijk, maar soms zijn dergelijke klachten het gevolg van mentale problemen, zoals neerslachtigheid of nervositeit.  Het is daarom belangrijk dat je samen met je therapeut tot een zo goed mogelijke omschrijving komt van je klachten. Vervolgens kunnen de klachten behandeld worden door de fysiotherapeut. Het doel is om je lichaam en geest terug in harmonie te brengen, zodat je weer zelfverzekerd en pijnloos in het leven staat. Vaak zul je ontdekken dat je klachten niet alleen lichamelijk zijn, maar dat er ook andere dingen spelen. Denk hierbij aan een hoge werkdruk of het verlies van een dierbare. Als je geest uit balans is dan is je lichaam dat ook.

Psychosomatische fysiotherapie in Leiden

De oplossing verschilt per persoon en iedereen is anders. Heb je veel last van stress dan ga je bijvoorbeeld aan de slag met ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. Je krijgt op deze wijze de tools mee die je nodig hebt om ook buiten de behandelmomenten beter om te gaan met moeilijke situaties. De weg naar herstel lijkt soms lang en moeizaam, maar je zult ontdekken dat als je eenmaal een eerste afspraak hebt gemaakt er een last van je schouders valt. Je gaat aan de slag met duidelijke doelstellingen en omdat je  verbetering merkt, krijg je hernieuwde energie!

Veel voorkomende klachten

  • Nervositeit
  • Depressiviteit
  • Neerslachtigheid
  • ‘niet goed voelen’
  • Buikpijn en/of hoofdpijn

Contracten met alle verzekeraars

Wat onze klanten zeggen

Jeroen heeft me op een fijne manier geholpen met mijn klachten om te gaan, na een aantal behandelingen voelde ik me een stuk beter!" - Edward

Bekijk alle referenties