Manuele therapie

Klachten met betrekking tot je wervelkolom worden behandeld met manuele therapie
Bel mij terug Whatsapp 071 528 17 48

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 08.30 – 21.30 en in het weekend geopend!

Binnen 24 uur een diagnose!

Vind ons in Leiden op de Bachstraat & Dobbedreef

Manuele therapie helpt bij hoofdpijn, nekpijn en schouderklachten

Manuele therapie is een behandelmethode binnen de fysiotherapie. Manuele therapie wordt toegepast op gewrichten en biedt uitkomst bij veel klachten die te maken hebben met je wervelkolom. Veel voorkomende klachten die je kunt laten behandelen met manuele therapie zijn hoofdpijn, nekpijn en schouderklachten.

Echter helpt het ook als je een onderdeel van je lichaam moeilijk kunt bewegen, bijvoorbeeld je rug. Het voordeel van manuele therapie is dat je direct merkt dat het werkt! Je voelt minder pijn, je kunt je gemakkelijker bewegen en gewrichten die ‘vast zitten’ komen weer los.

Onze kwaliteit

N

Alle specialisaties en behandelingen

N

Fysiotherapie aan huis

N

HKZ-gecertificeerd

N

BIG - CKR - KNGF geregistreerd

N

Rijncoepel - regionaal samenwerkingsverband

N

Fitness met professionele begeleiding

N

Gratis parkeren op alle locaties

Genezen en voorkomen

Nadat de fysiotherapeut je gewrichten weer aan de praat heeft gekregen is het belangrijk dat je zelf aan de slag gaat met oefeningen.  De oefeningen die wij voorschrijven bestaan uit lichamelijke oefeningen, maar een onderdeel van je behandelplan kan ook zijn dat je je houding moet verbeteren of dat je op een andere ‘manier’ moet gaan bewegen. De fysiotherapeut helpt je om deze verandering te bewerkstelligen, zodat je werkt aan een duurzaam herstel van het lichaam.

Wat doet een manueel therapeut?

Ondanks dat je zelf aan de slag gaat zul je ook meerdere behandelingen krijgen van de fysiotherapeut. Bij manuele therapie wordt er gewerkt met korte en snelle bewegingen die als doel hebben om je gewrichten weer los te krijgen. Een bekende naam die patiënten er aan geven is ‘kraken‘, want je hoort (soms) dat het kraakt! Maak je echter geen zorgen. Manuele therapie is pijnloos, maar het voelt en klinkt wel een beetje vreemd natuurlijk!

Manuele fysiotherapie in Leiden

Manuele therapie is een specialisatie en daarom is het belangrijk dat je fysiotherapeut gecertificeerd is om deze behandeling uit te voeren. Wij van Cordes Fysiotherapie & Fitness zijn BIG-geregistreerd. Dit is een certificatie die aan geeft dat een fysiotherapeut genoeg vakkennis heeft om dit soort specialistische behandelingen uit te voeren. Wij maken gebruik van eigen expertise, het Mulligan concept uit Australie en hebben ook een collega in opleiding voor zijn master aan de SOMT. Maak vandaag nog je eerste afspraak als je op zoek bent naar manuele therapie en als je het niet helemaal zeker weet dan helpen we je graag verder door de juiste diagnose te stellen. 

Veel voorkomende klachten

  • Moeilijk bewegen
  • Vast zitten
  • Hoofdpijn
  • Nekpijn
  • Rugpijn
  • Schouderpijn

Contracten met alle verzekeraars

Wat onze klanten zeggen

Jeroen heeft me op een fijne manier geholpen met mijn klachten om te gaan, na een aantal behandelingen voelde ik me een stuk beter!" - Edward

Bekijk alle referenties