Kinderfysiotherapie

Lichamelijke klachten, problemen op school en ontwikkelingsachterstanden
Bel mij terug Whatsapp 071 528 17 48

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 08.30 – 21.30 en in het weekend geopend!

Binnen 24 uur een diagnose!

Vind ons in Leiden op de Bachstraat & Dobbedreef

Kinderfysiotherapie in het kort

Een lichamelijk probleem kan voor je kind erg vervelend zijn, maar nog schadelijker is het als hij of zij door een ontwikkelingsachterstand niet goed mee komt op school, met sport of zelfs buitengesloten raakt. Het is moeilijk om je als ouder in te leven in de pijn en of problemen die je kind heeft, omdat kinderen moeite hebben om uit te leggen hoe ze zich voelen of wat er echt aan de hand is.

Kinderfysiotherapie kan een kind spelenderwijs helpen bij het verhelpen en behandelen van klachten en geeft je als ouder beter inzicht in de ontwikkeling, groei en gezondheid van je kind.

Kwaliteitskenmerken

N

Alle specialisaties en behandelingen

N

Fysiotherapie aan huis

N

HKZ-gecertificeerd

N

BIG - CKR - KNGF geregistreerd

N

Rijncoepel - regionaal samenwerkingsverband

N

Fitness met professionele begeleiding

N

Gratis parkeren op alle locaties

Ouder en kind

Wanneer we kinderen behandelen werken we nauw samen met jou als ouder en bijvoorbeeld de onderwijsinstelling. Door goede communicatie kunnen problemen namelijk beter worden vastgesteld en sneller worden aangepakt middels een individueel afgesteld programma. Op die manier werken we bij Cordes Fysio samen aan een goede toekomst voor je kind. Met een eerste afspraak kunnen we meer informatie vergaren over de klachten van je kind en inzicht krijgen in de situatie.

Wat doet een kinderfysiotherapeut

Kinderfysiotherapie is met name gericht op het versoepelen van bewegingen, waardoor een kind minder onhandig wordt. Deze onhandigheid kan natuurlijk gerelateerd zijn aan één specifieke situatie, maar ook lichamelijke onhandigheid in het algemeen. Zo kan het zijn dat een kind bij een specifieke sport erg ondermaats presteert en daar beter in kan worden. Maar het kan ook zijn dat een kind bij verschillende sporten ondermaats presteert en over het algemeen soepeler wil worden met betrekking tot de motoriek. Bij Cordes Fysio werken gemotiveerde therapeuten die doelgericht te werk gaan en de behandeling zo leuk en prettig mogelijk maken. Het doet eigenlijk nooit pijn en de meeste kinderen vinden het zelfs leuker dan gym of school! Kortom, als je kind de juiste aandacht, oefeningen en behandelingen krijgt, komt alles weer goed!
Kinderen jonger dan vijf jaar verwijzen wij door naar een collega in het veld die zich daar specifiek op toelegt en zich heeft geregistreerd in het KRF als kinderfysiotherapeute. Boven de vijf jaar behandelen wij graag in combinatie met onze expertise in neurorevalidatie. Ontwikkelingsproblemen in de motoriek en balans vinden immers voor het merendeel hun oorzaak in het zenuwstelsel. Deze combinatie is nieuw en nog niet voorhanden bij het KRF.

 

Veel voorkomende klachten bij kinderen

  • Lichamelijke klachten
  • Ademhalingsklachten
  • Neurologische aandoeningen
  • Stofwisselingsziekten
  • Verborgen klachten die invloed hebben op de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je kind

Contracten met alle verzekeraars

Wat onze klanten zeggen

Jeroen heeft me op een fijne manier geholpen met mijn klachten om te gaan, na een aantal behandelingen voelde ik me een stuk beter!" - Edward

Bekijk alle referenties