Chronische aandoeningen

In moeilijke tijden is de fysiotherapeut een steuntje in de rug
Bel mij terug Whatsapp 071 528 17 48

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 08.30 – 21.30 en in het weekend geopend!

Binnen 24 uur een diagnose!

Vind ons in Leiden op de Bachstraat & Dobbedreef

Gun jezelf of je dierbaren meer goede dagen

Jij kent je lichaam als geen ander en weet wat je voelt! Een goede diagnose van de oorzaak is het halve werk om je weer lekker in je lijf te laten voelen. Een effectieve fysiotherapie behandeling begint bij het stellen van de juiste diagnose. Wij kiezen de fysiotherapeut die het beste bij jou past om te achterhalen wat de oorzaak van je klachten is. Samen ga je aan de slag voor een duurzaam herstel.

Cordes Fysiotherapie & Fitness biedt begeleiding voor het gehele traject van preventie, genezing en nazorg. Ons team doet er alles aan om te zorgen voor de professionaliteit en persoonlijke aandacht die nodig zijn om je klachten zo snel en goed mogelijk te verhelpen, zodat jij je weer lekker in je lijf komt.

Onze kwaliteit

N

Alle specialisaties en behandelingen

N

Fysiotherapie aan huis

N

HKZ-gecertificeerd

N

BIG - CKR - KNGF geregistreerd

N

Rijncoepel - regionaal samenwerkingsverband

N

Fitness met professionele begeleiding

N

Gratis parkeren op alle locaties

Parkinson

Parkinson is een verschijnsel waarbij hersencellen langzaam afsterven. Dit afsterven resulteert erin dat je moeilijker kunt bewegen. Denk daarbij aan de typische trillende handen. Met fysiotherapie kan voorkomen worden dat de klachten in een hoog tempo veel erger worden en kun je langer mobiel blijven.

Reuma

Reuma is een verzamelnaam is voor veel verschillende soorten klachten met uiteenlopende symptomen.
Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van pijnlijke gewrichten. Een fysiotherapie behandeling kan helpen om de gewrichten soepel te houden en daarmee de pijn te verminderen. 

Hernia

Een hernia ontstaat door een scheur in de discus, ook wel de tussenwervelschijf genoemd. Deze scheur kan vervolgens uitpuilen en dit resulteert in een hernia met alle gevolgen van dien. Wanneer je een hernia hebt kun je niet alleen last krijgen van pijn in de rug,
maar deze pijn kan ook doorzetten naar je been of je bil. Met fysiotherapie krijg je meer controle over je bewegingen, zodat je klachten niet erger worden en kun je op den duur revalideren.

Fibromyalgie

Mensen met fibromyalgie voelen zich vermoeid, stijf en hebben regelmatig last van stemmingsstoornissen. De pijn is zeer afwisselend. Soms heb je de hele dag door pijn op andere momenten een stuk minder. Dit heeft met name te maken met de activiteiten die je doet. Door samen met een fysiotherapeut aan de slag te gaan met het verbeteren van je bewegingstechnieken kunnen de klachten worden verminderd.

Artrose

Artrose is de benaming van slijtage in het kraakbeen. Artrose kan op verschillende plaatsen van je lichaam voorkomen en komt zowel bij de oude als jonge mensen voor. Bij artrose in je handen of knie kan er bijvoorbeeld pijn en stijfheid worden waargenomen.  Fysiotherapie helpt om de gewrichten en spieren soepel te houden en zo het gevoel van stijfheid te verminderen.

Osteoporose

Osteoporose is een aandoening die te maken heeft met je botten. Bij osteoporose worden de botten broos en dit wordt ook wel botontkalking genoemd. In principe heeft deze chronische klacht weinig symptomen. Je vraagt je misschien af of een behandeling wel nodig is. Het antwoord is dat een behandeling noodzakelijk is, want als de botten broos zijn is de kans groter dat je botten of wervels in je lichaam breekt. Fysiotherapie helpt je om dat te voorkomen. 

Wij helpen je graag verder als je vragen hebt

Telefonisch bereikbaar van 08:30 – 21:30

Contracten met alle verzekeraars

Tilrobot met loopbrug

Wat onze klanten zeggen

Jeroen heeft me op een fijne manier geholpen met mijn klachten om te gaan, na een aantal behandelingen voelde ik me een stuk beter!" - Edward

Bekijk alle referenties