Rugpijn

Bij rugpijn biedt een fysiotherapiebehandeling uitkomst
Bel mij terug Whatsapp 071 528 17 48

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 08.30 – 21.30 en in het weekend geopend!

Binnen 24 uur een diagnose!

Vind ons in Leiden op de Bachstraat & Dobbedreef

Wacht even, het schiet in me rug…

We hebben allemaal wel eens last van rugpijn. De oorzaak weet je meestal direct. Je tilt iets op en je voelt het in je rug. Je maakt een verkeerde draai, bukt om iets op te pakken of je hebt te lang in een verkeerde houding gezeten. De volgende ochtend denk je: “Dat had ik beter niet kunnen doen…”. De meeste rugpijn verdwijnt vanzelf weer, maar soms blijft het lang hangen. Je gaat nog maar eens op bed liggen, minder bewegen of je doet het even een uurtje rustig aan. Uren worden dagen, weken en soms zelfs maanden of jaren. Je voelt je steeds beroeder en je bent snel moe. Het is tijd om op zoek te gaan naar een fysiotherapeut om op een verantwoorde manier van je rugpijn af te komen.

Onze kwaliteit

N

Alle specialisaties en behandelingen

N

Fysiotherapie aan huis

N

HKZ-gecertificeerd

N

BIG - CKR - KNGF geregistreerd

N

Rijncoepel - regionaal samenwerkingsverband

N

Fitness met professionele begeleiding

N

Gratis parkeren op alle locaties

De oorzaak van rugpijn

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het tillen van dat ene kastje namelijk niet de oorzaak van je rugpijn. Je hebt waarschijnlijk al langer een zwakke plek in je rug gehad. Als je een zwakke plek in je rug hebt dan gaan je spieren aan de slag om je rug recht en stevig te houden. Overbelast je je spieren of laat je hen te vaak corrigeren dan krijg je last van ernstige rugpijn. Je spieren zijn het laatste redmiddel voor je rug en die hebben het begeven.

Doe het rustig aan

De eerste stap naar herstel is het maken van een eerste afspraak bij een fysiotherapeut. Samen gaan we onderzoeken waar de zwakke plek zit en je hele bewegingsapparaat doorlichten. Je rug is namelijk verbonden met je nek, schouder, armen en andere ledematen. De kans bestaat dat je rug compenseert voor een andere lichamelijk probleem. Het is ook belangrijk om rust te houden. Tijdens de eerste weken moet je vooral je rug niet te veel belasten. Ga je toch sporten, werken of tillen en verander je je houding niet dan kunnen de klachten rap erger worden!

Start zo snel mogelijk met de behandeling

Als we een goed beeld hebben van de oorzaak en de gevolgen van je rugpijn dan kunnen we gaan behandelen. In de eerste plaats gaan we aan de slag met je spierontwikkeling. Het onderhouden van soepele en lange spieren is belangrijk om je rug weer sterk te krijgen. Wij begeleiden je met oefeningen, maar gaan ook kijken naar je bewegingspatroon. Wellicht zijn er bewegingen die je beter niet kunt maken of til je al jaren op een verkeerde manier. Maak je tijdens je werk veel dezelfde bewegingen dan helpen we je om alternatieven
te vinden of gaan we aan de slag om je rug te trainen voor die specifieke beweging.

Maak vandaag nog een afspraak om aan de slag te gaan met je herstel

Kortom, het is belangrijk dat je goed voor je rug zorgt, want het is een belangrijk onderdeel van het lichaam dat je hele leven in een zo goed mogelijke conditie moet blijven. Wacht daarom nooit met het zoeken van hulp bij rugklachten. Hoe langer je blijft rondlopen met je klacht, hoe langer het duurt om te herstellen. Dat gezegd hebbende is het nooit te laat om te beginnen met fysiotherapie. Maak vandaag nog je eerste afspraak, want wij helpen je graag met deze nare klacht.

Veel voorkomende klachten

  • Snel moe
  • Weinig energie
  • Pijn in je rug
  • Steken in je rug
  • Kramp in je rug

Contracten met alle verzekeraars

Wat onze klanten zeggen

Jeroen heeft me op een fijne manier geholpen met mijn klachten om te gaan, na een aantal behandelingen voelde ik me een stuk beter!" - Edward

Bekijk alle referenties