Nekpijn

Geef je nek de zorg die het nodig heeft
Bel mij terug Whatsapp 071 528 17 48

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 08.30 – 21.30 en in het weekend geopend!

Binnen 24 uur een diagnose!

Vind ons in Leiden op de Bachstraat & Dobbedreef

Nekklachten gaan niet vanzelf weg

Je ligt op bed naar het plafond te turen. Draait nog maar een keer om en stapt uit bed. “Dan maar weer een pijnstiller…” . Je gaat liggen en voelt je nog steeds niet goed en ja je hebt hoofdpijn, dat kan er ook nog wel bij. Je probeert je nek al de hele dag minder te bewegen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je moest toch goed je dode hoek in de gaten houden toen je langs het fietspad reed en beleefd achterom kijken toen een collega riep. Het doet pijn of gaat pijn doen, maar je kunt het moeilijk niet doen. Iedereen om je heen zegt dat het toch vooral de werkstress is en ondanks dat Ibuprofen helpt voelt het niet goed. Je wilt eigenlijk niet te afhankelijk worden van medicijnen, want ze werken eigenlijk steeds minder en goedkoper gaan het ook niet worden.

Onze kwaliteit

N

Alle specialisaties en behandelingen

N

Fysiotherapie aan huis

N

HKZ-gecertificeerd

N

BIG - CKR - KNGF geregistreerd

N

Rijncoepel - regionaal samenwerkingsverband

N

Fitness met professionele begeleiding

N

Gratis parkeren op alle locaties

Je nek is belangrijk

Je nek is een gevoelig en belangrijk onderdeel van het lichaam. Het is zelfs een beetje ‘eng’ als een dokter of fysiotherapeut aan je nek zit. Dat heeft iedereen, want, omdat je nek zo belangrijk is probeer je instinctief je nek te beschermen. Toch moet je op zoek gaan naar professionele hulp en begeleiding, want het zit niet goed in je nek. Nekklachten worden meestal veroorzaakt door verkrampte spieren en knopen en verklevingen in je spierweefsels. Ibuprofen is een spieronstpanner en werkt daarom goed om de pijn te verlichten, maar het is geen blijvende oplossing.

Je behandeling heeft snel effect

Een fysiotherapeut gaat samen met je onderzoeken waar de nekpijn vandaan komt en hoe je er vanaf kunt komen. Je nek is verbonden met je rug, schouders en hoofd. We gaan daar rust in de eerste plaats rust in brengen om je nek te ontlasten en proberen om je nek weer soepel te krijgen. Je zult al snel verschil merken en minder pijnstillers nodig hebben. We stoppen echter niet bij het verminderen van de klachten. Wij willen dat je klachten niet meer terugkomen. Maak je misschien verkeerde bewegingen, is je baan toch te stressvol, mankeert er iets aan je slaaphouding of zit je continu met je hoofd gebogen boven een tablet of smartphone. We gaan samen op zoek naar mogelijke oorzaken en proberen je nek te beschermen tegen verdere klachten.

Genezing en preventie

Aangezien de nek een heel belangrijk onderdeel van het lichaam is en nekpijn relatief veel voorkomt, hebben fysiotherapeuten veel kennis over deze klacht. Al het onderzoek heeft ons geleerd dat ontspanning, rust en een programma om sterke spieren te ontwikkelen de manier zijn om je te helpen met je nekklachten. We maken een persoonlijk programma met oefeningen die passen bij wat je aankunt en hoe je aan je herstel wilt werken. We spreken regelmatig af om te evalueren of de oefeningen werken en of je pijn minder is geworden. Samen werken we aan een duurzaam herstel van je nek.

Maak vandaag nog je eerste afspraak

Heb je last van je nek dan is het belangrijk om direct een afspraak te maken met een fysioteherapeut. Hoe eerder je je nekklachten laat behandelen
hoe sneller je er weer vanaf bent. Blijf je te lang wachten of denk je dat je te druk bent dan worden de klachten alleen maar erger. Het is belangrijk om goed voor het lichaam te zorgen en de gevolgen van aanhoudende nekpijn kunnen ingrijpend zijn. Wacht daarom niet langer, want wij helpen je graag om van deze nare klacht af te komen en nieuwe klachten te voorkomen.

Veel voorkomende klachten

  • Pijn in de nek
  • Zeurende pijn in de nek
  • Hoofdpijn
  • Moeite met nekbewegingen
  • Slaapproblemen

Contracten met alle verzekeraars

Wat onze klanten zeggen

Jeroen heeft me op een fijne manier geholpen met mijn klachten om te gaan, na een aantal behandelingen voelde ik me een stuk beter!" - Edward

Bekijk alle referenties